Lasă un comentariu

Dieta cu lamai

Ce ti-e si cu forumurile astea…. oricine vrea o informatie, da cautare pe google si o obtine de pe un site specializat sau de pe un forum. Aici e piatra de incercare….  In cine sa te increzi? E corect ce se scrie? De foarte multe ori, cei care scriu pe forum, ajung sa se jigneasca reciproc. De ce? Pentru ca foarte putini sunt cei care dau informatiile avizate, prefera sa le ofere pe cele obtinute empiric si sa nu ia in consideratie sfaturile specialistilor sau faptul ca fiecare persoana e unica, biologia nu-i matematica sa se potriveasca la toti acelasi lucru.

Dar sa revenim la titlu, ideea mi-a venit cand am citit pe un astfel de site ca se poate folosi dieta cu lamai pentru cura de slabire, garantat, fara ulcer, fara alte disconforturi (nu a recunoscut nici unul dintre sustinatori ca ti se strepezesc dintii) . Vazand ca s-au luat la cearta, ca de obicei, postatorii de pe forum, m-am gandit ca ar fi util sa ofer informatii avizate. Sursa: cartea „Tratamentul bolilor prin legume, fructe si cereale” scrisa de Jean Valnet, de fapt dr Jean Valnet – fost medic militar, autor a numeroase lucrari si conferinte despre fitoterapie.

Mod de folosire:

  • citronada – sucul unei lamai intr-un pahar cu apa indulcita (cu miere si nu cu zahar), eficienta in starile febrile, antivomitiv si antihemoragic;
  • vermifug – zdrobim coaja, pulpa si semintele unei lamai, se pune la macerat doua ore cu miere, se mamanca la culcare; sau decoctul intregului fruct are efect asemanator;
  • contra obstruarii hepatice – se toarna seara apa clocotita peste trei lamai taiate felii si se consuma dimineata amestecul pe stomacul gol;
  • contra ingrasarii – peste o lamaie taiata felii, la care se adauga o lingurita de musetel se toarna o ceasca de apa clocotita, se lasa la macerat 12 ore si dimineata se strecoara si se bea pe stomacul gol;
  • infuzia este indicata impotriva aerofagiei;
  • stimuleaza leucocitoza curativa, avand efect benefic in infectii;
  • diminueaza hipervascozitatea sanguina;
  • tonic al maduvei hematogene in general;
  • o lamaie taiata cuburi peste care s-au pus doua linguri de miere de albine este un excelent energizant (se consuma dimineata pe stomacul gol);
  • dezinfectant pentru uz extern, se fac gargare, spalaturi bucale in afte, angine.

N.B. Despre aciditatea lamaiei: pare de mirare ca lamaia e un alcalinizant si un antiacid gastric. Savoarea acida nu implica neaparat aciditatea lamaiei pentru organism, gustul ei fiind datorat acizilor organici care nu raman in stare acida in celule. Experientele au dovedit ca folosirea indelungata a lamaiei atrage, in organism, producerea carbonatului de potasiu permitand neutralizarea excesului de aciditate a mediului humoral. Se neutralizeaza deopotriva hiperaciditaea prin suc de lamaie diluat cu apa. Acidul citric natural este oxidat in timpul digestiei. Sarurile ce raman dau carbonati de calciu si potasiu care mentin alcalinitatea sangelui.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: