Un comentariu

Acufene

Zgomotul lumii moderne este deosebit de agresiv, dar o mulţime de persoane mai suportă şi zgomotele propriilor capete : pocnituri, ţiuituri, bâzâituri..

Medicii consideră că acestea sunt produse de lezarea perilor microscopici din celulele auditive ale urechii interne. Apariţia acufenelor (tinitus) este asociata cu: expunerea prelungită la zgomote puternice, probleme circulatorii, probleme ale urechii medii.

Abordarea terapeutica principală este ajutarea persoanelor să facă faţă zgomotului interior persistent. Depistarea cauzei şi prevenţia sunt esenţiale.

Evitaţi zgomotele puternice! Daca staţi la 2 m de cineva şi trebuie să ridicaţi vocea ca să vă faceti auzit, probabil că zgomotul din jur este prea puternic. În timp, expunerea la astfel de zgomote poate afecta urechea şi poate determina apariţia acufenelor. Dacă trebuie să staţi în mediu cu poluare fonică intensă, e recomandat să folosiţi dopuri sau apărători pentru urechi. Una dintre primele lecţii pe care le învaţă bateriştii este că fredonarea câteva secunde, pe durata părţii celei ma zgomotoase a cântecului, ajută la acoperirea sunetului asurzitor al talgerelor. Fredonatul activează un muşchi din urecehea internă care face oscioarele să se apropie, barând penetrarea anumitor unde sonore. O tunsoare cu părul peste urechi va poate proteja de 3-4 decibeli.

Dacă acufenele au altă cauză, evitarea lor presupune alte măsuri. Vinul roşu, ciocolata, alimente care contin sulfiţi pot agrava acufenele. Cofeina, nicotina, sarea pot duce la creşterea tensiunii arteriale şi stimulează apariţia sau intensificarea acufenelor. Dacă deja evităm astfel de produse şi totusi valorile tensiunii noastre arteriale sunt mari, putem apela la vasodilatatoare naturale: produse pe baza de usturoi – Garlic caps, de ginko biloba – qProtect sau GinkoXC . Un nivel crescut al colesterolului determina hipertensiune şi îl putem regla cu lecitina din soia, extracte din seminţe de in, pectina de măr – firma CaliVita are produsul Cholestone, special creat pentru reducerea lipidelor din sânge.

Excesul de aspirină, diuretice, gentamicina,sau alte antibiotice din aceeasi familie, pot fi sursă de acufene. În caz de infecţii putem apela la antibiotice naturale, tinctură de propolis, ceapa, usturoi. Extractul de salcie alba – White Wilow –  este mai puţin agresiv decât aspirina obişnuită. Alt antiinflamator util, dar si cu efect diuretic este Pure Yucca, scăpăm de durere şi toxine fără efectele secundare ale produselor sintetice.

Infecţii ale urechii sau ale ţesuturilor adiacente – din sfera stomatologica sau ORL – pot favoriza aparitia sunetelor nedorite in capetele noastre. Un adjuvant in tratarea otitei este uleiul de busuioc aplicat sub forma de picaturi.  Intarirea imunitatii cu produse din gheara matei, echinaceea – Immunaid, VirAgo, morinda citrifolia – Noni, este o forma de a evita aparitia infectiilor. Igiena corespunzatoare a danturii, mineralizarea organismului ne ajuta sa evitam vizitele dureroase la stomatolog. Consumul de vitamina C ajuta la intarirea imunitatii, evitarea afectiunilor gingivale.

Ceara din urechi poate diminua auzul si accentua acufenele. O solutie in acest caz ar fi aplicarea catorva picaturi de ulei pt bebelusi de 1-2 ori pe zi, cateva zile la rand, apoi cu ajutorul unei serngi cu apa calduta, sau apa oxigenata, sau apa bicarbonatata se spala urechea.

Stresul poate determina aparitia sau agravarea acufenelor. Deci ne adaptam la stres cu Sress Management sau Rhodiolin de la Calivita.

Reclame

One comment on “Acufene

  1. poluarea fonica devine tot mai presentain viata noastra intratit incit unii, fac chiar o dependenta, ca nu suporta sa stea in liniste mult timp – numaidecit au nevoie de ceva, care sa le uple urechia…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: