5 comentarii

Condiment, medicament

Uleiul de oregano – cel mai puternic antibiotic natural

Pentru multă lume, oregano este doar o plantă  deosebit de aromată utilizată în bucătărie (Origanum marjoram).  Există însă o specie, Origanum Vulgare (oregano sălbatic), bogată în uleiuri volatile, ale cărei proprietăţi benefice sănătăţii erau cunoscute încă din antichitate. Astfel, printre primele popoare  care au recunoscut calităţile uleiului de oregano s-au numărat vechii greci şi, de asemenea, chinezii. Ei foloseau oregano în caz de febră, diaree, vomă, hepatită, micoze.

Uleiul de oregano este extras din frunzele plantei cu acelaşi nume şi conţine câţiva compuşi cheie: carvacrol, timol şi borneol, flavonoide, acid rozmarinic, terpenoizi, steroli, vitamina A şi C etc., substanţe cunoscute pentru proprietăţile lor antivirale, antibacteriene, antifungice şi antiparazitare.
Carvacrol omoară paraziţii de orice natură.  Cercetători mexicani au comparat carvacrolul din oregano cu tinidazol, un medicament prescris a trata giardia (Giardia duodenalis) . Rezultatele au arătat ca oregano este mai eficient impotriva giardiei decat Tinidazol.

Utilizat intern, uleiul de oregano este eficient în cazurile de răceală şi dureri de gât. Efectul antiinflamator este dat de acidul rozmarinic, care inhibă enzima numită ciclooxigenaza 2, similar cu ibuprofenul, naproxenul şi aspirina.

Cercetatorii din Marea Britanie au comparat acţiunea uleiului obţinut din oregano cu acţiunea a 18 antibiotice dintre cele mai populare. S-a dovedit că oregano, prin conţinutul mare de carvacrol, acţioneaza mai eficient decât antibioticele, distrugând şi bacteriile rezistente la unele antibiotice.
Carvacrolul acţioneaza la nivelul întregului organism şi poate fi utilizat atât pentru uz intern căt şi extern. Carvacrol inhibă dezvoltarea bacteriilor, raspândirea Stafilocolului Auriu in special la nivel pulmonar si facial (acnee)  in paralel cu un efect antibactetian, mucolitic si expectorant.

UZ INTERN:
Se administreraza contra viruşilor, baceriilor si paraziţilor de orice fel incluzănd Candida, Giardia duodenalis, Escherichia Coli, Klebsiella pneumoniae, Salmonella enterica, Staphylococcus aureus. Este de asemenea util în infecţii urinare si prostatita. Se poate administra, de asemenea, postoperator pentru a evita infectarea in special cu Stafilococul Auriu (care poate fi mortală). Indicat în infecţii pulmonare, tuse persistenta, dureri in gât.
ADMINISTRARE UZ INTERN (ADULTI):
4 picaturi de 3-5 ori pe zi, se dizolva in puţina apa sau se amesteca intr-o linguriţă cu puţina miere sau suc.  Pentru infecţii pulmonare sau la sinusuri pe lânga administrarea pe cale orală se fac si inhalaţii: se fierbe apa intr-un vas şi se pun cateva picături în apă fierbinte.  Se apropie faţa de vasul cu apa şi Oregano  Oil, se pune peste cap un prosop şi se inspită adânc vaporii emanaţi din apa fierbinte. Pentru Herpes se aplica si local in zona afectată cate 2-3 picaturi de 2-3 ori pe zi.
UZ EXTERN:
Uleiul de Oregano poate fi folosit si extern prin aplicare in zona afectată de 2-3 ori pe zi, astfel:
Piele: Pentru înţepaturi, infecţii, furuncule, acnee, psoriazis, negi, iritaţii de piele, micoze: se aplica cateva picaturi de Oregano si se masează uşor zona afectată până la absorbtia în piele. În cazul rănilor sau furunculelor se acopera apoi cu un plasture. Aplicarea trebuie însă întreruptă dacă apar reacţii adverse (de ex. mâncărime).
Dinţi şi gingii- se pun câteva picături de ulei de oregano pe periuţa de dinţi în loc de pasta de dinţi si se freacă dinţii. În caz de infecţii la gingii se freacă gingiile cu cateva picături.
Păr:  În caz de scalp infectat cu o ciupercă, în caz de matreata, iritatţii ale scalpului, se adaugă câteva picături în şampon înainte de spălarea părului. Se lasă pe păr şamponul astfel preparat pentru câteva minute, după care se clăteşte.
Aromaterapie: Datorită mirosului plăcut şi pătrunzător dar şi a nenumăratelor proprietaţi benefice, se recomadă câteva picături de ulei de oregano într-un vaporizator ( astfel se purifică aerul de virusurii, bacterii, etc).
Picioare: Prezenţa fungilor (ciupercilor) la nivelul labei piciorului produce răniri (picior de atlet) în special intre degetele piciorului precum si deteriorarea (măcinarea) unghiilor în paralel cu un miros foarte neplăcut. Se aplică şi se distribuie uniform câteva picături de ulei de oregano între degete şi pe unghii.
Igiena intimă: Câteva picături de ulei de oregano în apă caldă pentru baie de şezut ajută la eliminarea problemelor legate de un spectru larg de ciuperci (inclusiv Candida). Cercetările efectuate in vitro au demonstrat că uleiul de oregano, şi mai ales carvacrolul, blochează mult mai eficient candida albicans decât antifungicele utilizate în mod obişnuit.

La Calivita International, produsul se numeşte Oregano Oil, se găseşte în flacoane de 30 ml şi costa 77 lei pentru membri.

Reclame

5 comments on “Condiment, medicament

 1. f. interesant CLARO ce scri despre acest medicament
  insa eu folosesc oregano la mancaruri tot timpul si imi place f. mult gustul lui

  • Cred că intelegi totuşi ca ceea ce foloseşti tu la mâncare nu poate avea calităţile acestui extract. Diferă în primul rând concentraţia. Apoi, noi folosim condimentul in stare deshidratată, nu ştiu câte din proprietăţile plantei sunt păstrate în aceasta forma…

 2. Pentru a deveni membru Calivita ca sa procuraţi uleiul de oregano la preţ cât mai mic pot fi contactata la nr de telefon: 0727876022 sau 0769449978.

 3. HRISTOS A INVIAT ! CLARO
  iarta-mi lipsa o perioada ,dar am fost ocupata si suparata ca mi s-a blocat blogul din cauza ca am aprobat niste linck-uri straine din spam si mergea f.f. greu si anapoda,nu se mai putea posta si fetele nu mai puteau intra ,din acest motiv am facut alt blog,daca vreodata ai timp liber ne poti vizita aici,te pooooooop

  http://anadenis.wordpress.com/2010/09/27/hello-world/#comment-697

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: