Lasă un comentariu

Insolaţie, tulburări digestive… si cum te poti trata făcând bani!

O aiureală, veţi zice, te-a zdrobit canicula şî ne vii cu „texte”.. S-ar putea să fi fost pe punctul de a ma zdrobi şi nu mi-a plăcut cum m-am simţit. De aceea m-am gandit să mă documentez şi să le ofer şi altora informaţia. Rugămintea mea: citiţi înainte să trageţi concluziile!
E vară, e soare, e cod galben spre portocaliu de caniculă, dupa asta de furtuni, vijelii.. Anotimpul acesta e în fiecare an mai capricios. Povesteam de arşiţă..
Cum ne poate afecta? Mecanismele de termoreglare a organismului pot să fie depăşite de temperatura extremă, aceasta provocând o serie de tulburări, în forma lor cea ma gravă fiind chiar şocul termic (sau şoc caloric).

Simptomele în prima fază sunt:greaţă pâna la voma, slăbiciune, oboseală excesivă, dureri de cap, stare confuză şi dureri sau crampe musculare. În condiţii normale, mecanismele de control ale organismului – pielea şi transpiraţia – se adaptează la căldură, însă există şi situaţia în care corpul nostru cedează dacă este expus la temperaturi înalte o perioadă prelungită. Când se agravează mai apar:  temperatura ridicata a corpului; absenta transpiratiei; piele rosie si/sau foarte uscata; puls rapid; dificultati de respiratie; comportament neobisnuit; chiar halucinatii; stare confuza; agitatie; dezorientare; stare de şoc şi/sau coma.  Cele mai afectate persoane sunt cele la vârste extreme: copiii şi bătrânii, care se deshidratează foarte uşor. Ca să evităm aceasta facem următoarele:

– consumăm cel puţin 2 litri de lichid pe zi, chiar dacă nu ne este sete Specialiştii recomandă consumul unui pahar cu apă la fiecare 15-20 de minute pentru o hidratare optimă,  in cazul exercitiilor fizice, chiar si un litru de apa la fiecare ora ;

– evităm să stăm în soare între orele 10:00 – 18:00, dacă totuşi e nevoie,  se va purta o pălărie cu boruri largi, pentru a proteja de soare si haine largi care să permita evaporarea transpiraţiei şi se vor aplica loţiunile pentru protecţie solara – Hand & Body Lotion de la Calivita International asigură menţinerea sănătăţii  tegumentelor;

– consumăm cât mai multe fructe şi legume cu conţinut ridicat de apă – pepeni, castraveţi, prune etc. Menţinerea pH-ului alcalin în tubul digestiv ne fereşte de apariţia tulburărilor de tranzit intestinal (balonări, diaree). Probioticele – Probiobalance, AC Zymes, Acidophillus with Psyllium -, sau cele din Kids Greens, împreuna cu enzimele digestive – Meal Time,  Digestive Enzymes, Digest Ease – se pot folosi ca să evităm bolile digestive specifice verii.

–  evităm alcoolul în zilele caniculare (inclusiv berea şi vinul) pentru că favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii, băuturile care conţin multă cofeină (cafea, ceai, cola) pentru că au efect diuretic, băuturile cu un conţinut ridicat de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase)

– avem grija sa recuperăm mineralele pierdute prin transpiraţie şi să menţinem echilibrul electrolitic  folosind: Power Mins, Lion Kids Multivitamin, Full Spectrum, Infant Formula.

Si am spus de bani…. Ca sa folosim produsele mai sus amintite, ideal ar fi sa devenim membri Calivita si putem scoate un venit rezonabil din aceasta colaborare…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: