Lasă un comentariu

Sa mai crezi in farmacii!

O persoană foarte apropiată sufletului meu, aflată deja în evidenţa cu o mulţime de afecţiuni destul de grave, a făcut azi dimineaţă sindrom vertiginos – pentru necunoscători, o tulburare neurologică datorată insuficientei irigări a creierului (a căzut in baie şi a ajuns la spital).

După examinare, i s-a administrat un tratament la serviciul de urgenţe, i s-au ameliorat simptomele şi a fost trimisă acasă cu recomandările corespunzătoare, inclusiv o reţetă pe care familia s-a grăbit să o cumpere.

Aici vine partea interesantă. La farmacia „Brifarm” de pe str Al Vlahuţa din Focşani, nu au avut Tanakan, un produs pe bază de Ginko Biloba şi i-au dat „înlocuitor” Hesoralleten  N. Tanakan este neurotrofic, un medicament care să trateze afecţiunea pentru care prietena mea a ajuns la urgenţă. Hexoraletten este un dezinfectant oro-faringian – tratează microbii din gură şi din gât. Asemănarea dintre neurotrofic şi dezinfectant este doar preţul, sper, că alţa similitudine nu mai văd.

De ce mă intrigă? Acea vânzătoare din farmacie se presupune că are cunoştinţe elementare despre produsele pe care le distribuie. Dacă a eliberat un medicament total diferit faţă de cel care trebuia nu pot să mă gândesc decât că era rău intentionaţă, ca voia neaparat să îşi facă vânzare şi nu o interesa că omul care cuimpără poate-şi investeşte ultimii bănuti pe ceva care nu numai că nu-i este de folos, dar s-ar putea să aibă şi efecte negative.

Dacă incepea tratamentul fără să consulte o persoană calificată, îşi asuma „farmacista” riscurile efecteleor secundare?

Sau poate nu i-ar fi făcut rău, dar astfel de atitudini nu trebuie tolerate. Îşi câştigă banii datorită clienţilor, de ce aşa putină lipsă de respect? Pare o chestie minoră, mulţi ar spune : ” Ce atâta scandat pentri 10 lei”, dar tot lăsând de la noi ajung să ne fraierească şi cu mai mult. De ce profită cumpărătorul care nu are cunoştinţe în domeniu?

Morala: nu mai cumpăraţi de la Brifarm! 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: